پریود
آنچه در این مقاله میخوانید

هر آنچه باید درباره پریود (Period) بدانید

بسیاری از خانم‌ها هنگام عادت ماهانه یا پریود (Period) به خاطر درد یا حتی به خاطر وضعیت روحی وابسته تغییرات هورمونی‌شان حوصله‌ی ورزش را نداشته و افرادی حتی از ورزش در این تایم می‌ترسند. اما واقعاً چه کاری درست است؟

اول از همه باید به این نکته اشاره کرد که هیچ دلیل موجهی برای ورزش نکردن هنگام پریود (Period)، به‌جز برای یک عده معدود که دردهای خیلی شدید دارند در این حد که هر سری کارشان به بیمارستان می‌کشد وجود ندارد.

پریود

فواید ورزش کردن موقع پریود (Period)

این‌طوری نیست که شما فایده‌های فیزیکی و روانی ورزش را به خاطر عادت ماهانه یا پریود (Period) از دست بدهید. بلعکس، اینکه روتین همیشگی خود را ادامه بدهید می‌تواند خیلی از آن اعصاب خردی‌ها و عوارض جانبی پریود را از شما دور کند. به نقل از سایت انجمن جراحان نیویورک، (۱) در هنگام عادت ماهانه یا پریود (Period) هم استروژن و هم پروژسترون در پایین‌ترین سطح خود قرار داده و ورزش کردن می‌تونه در حال بهتر کمک کننده باشه.

۴ فایده اصلی ورزش هنگام پریود (Period):

کاهش نشانه‌های PMS

به علائم قاعدگی مثل تغییرات خلق‌وخو، کمردرد، دل‌درد و … pms می‌گویند. انجام ورزش خصوصاً ورزش‌های هوازی به کاهش و حتی رفع این علائم کمک می‌کنند.

ترشح اندورفین

ازآنجایی‌که ورزش میزان اندورفین را افزایش می‌دهد، می‌تواند حال شما را بهتر کند، اکثراً می‌دانند که برای یک خانم داخل این دوران داشتن یک حال بهتر بسیار مهم می‌باشد. اندورفین یک ضد درد طبیعی برای بدن می‌باشد و زمانی که در هنگام ورزش به صورت طبیعی ترشح می‌شود، به آرام‌تر شدن دردهای پریود (Period) کمک می‌کند.

داشتن قدرت و توان بیشتر

طبق تحقیقات (۲) در دو هفته‌ی اول شروع چرخه‌ی قاعدگی (پریود) میزان توان و قدرت بالاتر رفته و این موضوع را می‌شود به پایین بودن سطوح هورمون‌های زنانه نسبت داد.

بهتر کردن حال روحی

به‌وفور و به صورت تجربی اکثراً می‌دانند که ورزش کردن باعث آرامش در این دوره به‌خصوص می‌شود و حال شما را بهتر می‌کنه.

بهتر کردن حال روحی

در دوران پریود (Period) باید چطوری ورزش کرد؟

  • ورزش هوازی شدت پایین:

طبق تحقیقات (۳) ریه‌های شما در روزهای آخر عملکرد بهتری دارند، پس ورزش‌های هوازی سبک را در روزهای اول انجام داده و در روزهای آخر شدت آن را بالاتر ببرید.

  • ورزش‌های قدرتی با شدت معمولی:

فکر خوبی است که به خطر همان دلیل افزایش قدرتی که گفته شد، ورزش‌های‌ قدرتی را در این بازه بگنجانیم و این ایده‌ی خوبی است که میزان تمرین طولانی و میکسی از کار با وزنه و همانند هوازی باشد.

فراموش نکنید که در این دوره شما ممنوعیتی نداشته و می‌توانید ورزش کنید‌، اما اگر بیش‌ازحد مشکل دارید یک مقدار شدت تمرین خود را کم کنید تا استرس اضافی به بدن‌ وارد نشود.

منابع

۱.https://www.nycsurgical.net

2.Endorphins and exercise.,Harber VJ, et al. Sports Med. 1984 Mar-Apr.

3.Training and hormones in physically active women: with and without oral contraceptive use,Wikström-Frisén, Lisbeth,Umeå University, Faculty of Medicine, Department of Community Medicine and Rehabilitation, Sports medicine.

در صورت مفید بودن این مطلب، پیشنهاد میکنم مطلب پنجره آنابولیک را نیز مطالعه بفرمایید.

اشتراک گذاری:

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *