سیگار
آنچه در این مقاله میخوانید

مقدمه‌ای از سیگار

قصد ندارم براتون از معایب سیگار صحبت کنم. اگر سیگار می‌کشید، تمام این صحبت‌ها را قبلاً شنیده‌اید و تصمیم گرفته‌اید که در هر صورت مجدداً از آن استفاده کنید. این موضوع در مورد خانواده و دوستانی که هنوز هم در حال سیگار کشیدن هستند، صدق می‌کند اما اگر دلایل سلامتی برای ترک سیگار کافی نیست تا شما آن را ترک کنید، در این مقاله چند مطلب مهم توضیح داده شده است که می‌تواند کمی نظر شما را تغییر دهد.

نتایج مطالعات جدید درباره سیگار

مطالعه جدیدی که در ژورنال فیزیولوژی منتشر شده است (۱) توضیح می‌دهد که اگر می‌خواهید توده عضلانی خود را حفظ کنید، کشیدن سیگار می‌تواند یکی از بدترین کارها برای شما باشد. طبق این تحقیق، مشخص شده است که علاوه بر بقیه‌ی روش‌های تأثیر دود سیگار روی بدن انسان، کشیدن آن به عضلات شما آسیب رسانده و باعث ضعیف‌تر شدن عضلات در این روند خواهند شد.

این اتفاق با کاهش تعداد مویرگ‌ها (رگ‌های خونی کوچک) که وظیفه آن‌ها رساندن اکسیژن و مواد مغذی به عضلات است، رخ می‌دهد. اگر به این موضوع، این واقعیت هم اضافه شود که استعمال سیگار به‌طور کلی، اکسیژن موجود داخل خون شما را کاهش می‌دهد، در این صورت عضلات شما بیچاره می‌شوند. حجم خون کمتری به عضلات رسیده، به این معنی است که اکسیژن کمتری نیز به عضلات می‌رسد.

قطعاً این موضوع ترکیب خوبی برای بدن و عضلات شما نیست. متأسفانه در این تحقیق مشخص نشده که کدام یک از این بیش از ۴۰۰۰ ماده شیمیایی موجود داخل دود سیگار، مسئول این آسیب هستند. به همین دلیل اگر دنبال پیدا کردن «سیگار ایمن‌تر» برای عضلات خود هستید، نمی‌توانید آن را پیدا کنید.

مقدمه

سیگار و جذب ویتامین‌ها

سعی کردن برای غلبه بر این آسیب‌های عضلانی با تمرین بیشتر، به دلایل مختلف انجام‌پذیر و شدنی نخواهد بود. نکته اول این است که دود آن روی اینکه بدن ما (عضلات ما) چقدر خوب و درست از مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و عملکرد سالم عضلات استفاده می‌کند، تأثیر می‌گذارد. برای فهمیدن بهتر این موضوع که سیگار چقدر می‌تواند روی جذب ویتامین و مواد معدنی تأثیر بگذارد، تحقیقات نشان می‌دهد (۲) کشیدن آن حتی ‌‌‌فقط یک نخ، می‌تواند جذب ویتامین C شما را مختل کند.

سیگار، همچنین روی استفاده بدن از ویتامین D تأثیر می‌گذارد که به نوبه خود می‌تواند روی میزان استفاده از کلسیم که برای استخوان‌های سالم لازم است، تأثیر بگذارد. استخوان‌های سالم با عضلات سالم همراه می‌شوند.

سیگار و خستگی

سیگار کشیدن همچنین ضربان قلب شما را تا ۳۰ درصد سریع‌تر افزایش داده و این موضوع باعث می‌شود انرژی بیشتری را حین تمرین مصرف کنید. این افزایش ضربان قلب، فشارخون شما را هم بالا می‌برد، این موضوع باعث می‌شود که در حین انجام تمرین، مقدار خون (با اکسیژن و مواد مغذی که عضلات شما نیاز دارن) کاهش پیدا کند.

بنابراین، شما سریع‌تر خسته شده و درنتیجه کمتر ورزش می‌کنید و به همان اندازه هم ممکن است موجب‌ ناکار آمد شدن تمرین شود. به این دلیل که عضلات شما به اندازه کافی اکسیژن و مواد مغذی دریافت نمی‌کنند. این امر باعث رشد کمتر عضلات می‌شود. عادت به کشیدن سیگار همچنین باعث کاهش ظرفیت ریه‌های شما و به نفس‌نفس افتادن می‌شود.

نکته آخر این است که اجزای مختلف دود سیگار منجر به افزایش مقدار کورتیزول داخل بدن و کاهش اثربخشی انسولین بدن شده (۳)(۴) که این امر می‌تواند شما را خسته و گرسنه (حتی بی‌اشتها) کند.

ترک سیگار

خبر خوب این است که همان‌طور که گفته شد ترک سیگار می‌تواند به شما در افزایش توده عضلانی و قدرت کمک کند. یک مطالعه طولانی مدت توسط محققان در اسرائیل نشون داده که (۵) تقریباً ۲۵ درصد وزن اضافه شده در گروهی از افراد سیگاری که ترک کرده‌اند، به شکل افزایش حجم عضلانی است. به‌طور متوسط، محققان به این نتیجه رسیدند افرادی که سیگار می‌کشند، با ترک آن ممکن است بتوانند قدرت خود را تا ۲۰ درصد افزایش دهند.

دلیل آن چیست؟ ترک سیگار باعث افزایش جریان خون به عضلات شده و اکسیژن و مواد مغذی بیشتری را برای آن‌ها فراهم می‌کند. درواقع، ترک سیگار باعث معکوس شدن آسیب‌دیدگی قبلی ناشی از دود سیگار عضلات می‌شود. پس سعی کنید دفعه بعد که ورزش می‌کنید و یا نسبت به بدن خود احساس نارضایتی می‌کردید، به خاطر بیاورید که لگد زدن به عادت سیگار کشیدن و باورهای غلط می‌تواند حسرت تابستان آینده شما را به غرور تبدیل می‌کند.

منابع

1.Leonardo Nogueira et al, Cigarette smoke directly impairs skeletal muscle function through capillary regression and altered myofiber calcium kinetics in mice, The Journal of Physiology (2018)

2.Cigarette smoking-nutritional implications.,Preston AM. Prog Food Nutr Sci. 1991.

3.Insulin resistance and cigarette smoking.Facchini FS, et al. Lancet. 1992.

4.Smoking, cortisol and nicotine.Steptoe A, et al. Int J Psychophysiol. 2006.

5.Smoking cessation-related weight gain–beneficial effects on muscle mass, strength and bone health.Rom O, et al. Addiction. 2015.

در صورت مفید بودن این مطلب، پیشنهاد میکنم مطلب سلولیت را نیز مطالعه بفرمایید.

اشتراک گذاری:

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *