متیونین (L Methionine)
آنچه در این مقاله میخوانید

سلام من پویا بیات هستم و در بحث مکمل‌های آمینواسیدهای ضروری امروز می‌خوایم درباره متیونین (L-Methionine) صحبت کنیم.

متیونین (L-Methionine) چیست؟

متیونین (L-Methionine) یک آمینو اسیدِ که در بسیاری از پروتئین‌ها، از جمله پروتئین‌های موجود در غذاها و اونایی که در بافت‌ها و اندام‌های بدن وجود دارن، پیدا می‌شه و علاوه بر اینکه یک عنصر ساختمانی برای پروتئین‌هاست، چندین ویژگی منحصربه‌فرد دیگه هم داره. یکی از ویژگی‌های متیونین (L-Methionine) توانایی تبدیل اون به مولکول‌های مهم حاوی سولفور هست. (۱)

مولکول‌های حاوی سولفور، عملکردهای مختلفی دارن، از جمله محافظت از بافت‌ها، اصلاح DNA و حفظ عملکرد مناسب سلول‌ها (۲). این مولکول‌های مهم باید از اسیدهای آمینه حاوی سولفور ساخته بشن. از اسیدهای آمینه‌ای که برای ساخت پروتئین در بدن استفاده می‌شن، فقط متیونین (L-Methionine) و سیستئین حاوی سولفور هستن.

البته بدن شما می‌تونه آمینو اسید سیستئین رو به تنهایی تولید کنه، اما متیونین (L-Methionine) باید از رژیم غذایی تأمین بشه. (۳) علاوه بر این، نقش مهمی رو در شروع فرایند ساخت پروتئین‌های جدید در داخل سلول‌های بدن ایفا می‌کنه، چیزی که به‌طور مداوم با تجزیه پروتئین‌های قدیمی اتفاق میافته (۱). به عنوان مثال، این اسید آمینه فرایند تولید پروتئین‌های جدید رو در عضلات شما بعد از یک جلسه تمرین که بهشون آسیب وارد می‌شه، شروع می‌کنه. (۱)

دوز مصرفی متیونین (L-Methionine)

میزان توصیه شده روزانه متیونین (L-Methionine) به اضافه سیستئین، حدود ۱۹ میلی‌گرم/کیلوگرم در روز برای بزرگ سالانه که برای شخصی با وزن ۶۸ کیلوگرم حدود ۱.۳ گرم می‌شه. (۴) بااین‌حال، بعضی از محققان مصرف دو برابر این مقدار رو بر اساس محدودیت‌های مطالعاتی که برای تعیین میزان مصرف توصیه شده ست، توصیه کردن. (۵)

افراد مسن معمولاً مصرف متیونین (L-Methionine) پایینی دارن و مطالعات نشون داده که اونا ممکنه نیاز به مصرف بیشتر ۲ تا ۳ گرم در روز داشته باشن. (۵)علیرغم این واقعیت که گروه‌های خاصی از افزایش مصرف متیونین (L-Methionine) سود می‌برن، بسیاری از رژیم‌های غذایی بیش از ۲ گرم در روز به‌علاوه سیستئین به بدن می‌رسونن.

تخمین زده می‌شود که انواع رژیم‌های غذایی، شامل رژیم‌های گیاهی، وگان، سنتی و پُرپروتئین، بین ۲.۳ تا ۶.۸ گرم در روز از این آمینو اسیدها داشته باشن. (۵)

ال متیونین

اثرات متیونین (L-Methionine) روی هموسیستئین:

شاید بزرگ‌ترین نگرانی مربوط به مصرف زیاد متیونین (L-Methionine)، مربوط به یکی از مولکول‌هایی باشه که این آمینو اسید می‌تونه تولید کنه. این آمینو اسید رو می‌شه به هموسیستئین، آمینو اسیدی که با جنبه‌های مختلف بیماری‌های قلبی مرتبطِ، تبدیل کرد. (۶) مصرف زیاد متیونین (L-Methionine) ممکنه منجر به افزایش هموسیستئین بشه، البته بعضی از افراد نسبت به بقیه بیشتر مستعد این فرآیند هستن. (۷)

جالبِ که تحقیقات نشون می‌دن که خطرات احتمالی مصرف زیاد متیونین (L-Methionine) ممکنه به دلیل هموسیستئین باشه نه خود متیونین (L-Methionine) (۸). بااین‌حال، عوامل دیگه‌ای هم وجود دارن که می‌تونن سطح هموسیستئین رو تغییر بدن. به عنوان مثال، حتی رژیم‌های غذایی که متیونین (L-Methionine) کمتری دارند، مثل گیاهخواران و وگان‌ها، به دلیل مصرف کم ویتامین B12 ممکنه هموسیستئین بیشتری نسبت به همه‌چیز خوارها داشته باشن. (۹)

تحقیقات دیگه‌ای نشون داده که رژیم غذایی با پروتئین و متیونین (L-Methionine) بالا، در مقایسه با رژیم کم پروتئین و کم متیونین (L-Methionine)، بعد از شش ماه هموسیستئین رو افزایش نمی‌ده. (۱۰) علاوه بر این، به نظر نمی‌رسه که تغییر مصرف تا ۱۰۰ درصد روی هموسیستئین در بزرگ‌سالان سالم بدون کمبود ویتامین تأثیر بذاره. (۱۱)

خواص متیونین (L-Methionine)

متیونین (L-Methionine) در درمان بیماری‌های زیر هم تأثیر داره:

  • افزایش اسیدیته ادرار
  • درمان اختلالات کبدی
  • بهبود زخم
  • درمان افسردگی
  • اعتیاد به الکل
  • آلرژی
  • آسم
  • اثرات ضد پیری
  • مسمومیت با مس
  • عوارض جانبی تابش
  • مشکلات روانی
  • ترک دارو

عوارض جانبی متیونین (L-Methionine)

به‌طورکلی، به نظر می‌رسه متیونین به‌ویژه در افراد سالم، سمی نیست، مگر در دوزهای بسیار بالا که به دست آوردن متیونین (L-Methionine) از طریق رژیم غذایی تقریباً غیرممکنِ. (حدود ۷۰ برابر دوز توصیه شده) (۸) حتی اگه متیونین (L-Methionine) در تولید هموسیستئین دخیل باشه، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه مصرف در محدوده معمول برای سلامت قلب خطرناکِ وجود نداره. (۷)

اگر این مقاله رو دوست داشتید پیشنهاد میکنم لیزین رو هم مطالعه کنید.

منابع

1.https://academic.oup.com/jn/article/136/6/1636S/4664439

2.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14988435

3.https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780124201941000270

4.https://www.nap.edu/read/10490/chapter/12

5.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2198910/

6.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25577237

7.https://academic.oup.com/jn/article/136/6/1722S/4664469

8.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11179277

9.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11053901

10.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12450883

11.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11053502

اشتراک گذاری:

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *