پرخوری عصبی

پرخوری عصبی
آنچه در این مقاله میخوانید

تعریف پرخوری عصبی چیه؟

پرخوری عصبی، به دوره‌هایی از پرخوری گفته می‌شه که شما کنترلی در خوردن ندارید و فرد موقعی دست از خوردن می‌کشد که شکم درد بگیرد یا تهوع بگیرد و همچنین همراه با شیوه‌های نامناسبی برای توقف افزایش وزن هست؛ مثلاً مصرف ملین زیاد دارند یا پس از خوردن انگشت داخل دهان می‌برند تا استفراغ کنند و پس از این پرخوری فرد دچار احساس گناه یا نفرت از خود می‌شود. لازم به ذکر است که دوره‌های پرخوری حتماً باید حداقل سه ماه طول کشیده باشد.

اما خطری که استفراغ مکرر برای افراد دارد به دلیل خروج اسید معده باعث می‌شود بدن در یک حالت قلیایی باشد و علاوه بر اینکه با به هم خوردن PH نرمال بدن، مستعد عفونت‌های مختلف می‌شویم یون‌های مهمی ازجمله پتاسیم و کلر نیز از بدن خارج شده و مشکلات قلبی و همچنین کلیوی ایجاد می‌شود.

پرخوری عصبی

علل پرخوری عصبی

عللی که برای پرخوری عصبی مطرح شده یکی علل زیستی هست و مطرح شده پیام رسان‌های عصبی ازجمله سروتونین و نوراپی نفرین در این میان نقش داشته و به هم خوردن تعادل آن‌ها باعث ایجاد یک پاسخ ادراکی مبالغه آمیزی نسبت به مزه‌ی شیرین داشته باشند.

پرخوری عصبی

افرادی که پرخوری عصبی دارن چه جوری هستن؟

گفته شده افرادی که مبتلا به پرخوری عصبی هستند از نظر شخصیتی افرادی معاشرتی‌تر و تکانشی تر هستند و تصمیمات ناگهانی زیادی می‌گیرند. از دیدگاه اجتماعی اکثر این افراد در خانواده‌هایی بزرگ شده‌اند که صمیمیت کمتری دارند و خانواده‌های سردی از نظر روابط اجتماعی هستند.

آیا پرخوری عصبی درمان می‌شود؟

بهترِ افراد به دلیل مشکلات جسمی که پرخوری عصبی ایجاد می‌کند در ابتدا جهت بررسی‌های جسمی و آزمایشگاهی و روان‌شناختی به روان‌پزشک مراجعه کنند تا بررسی جامع‌تری انجام بشه. در ابتدا شرح حال کاملی از فرد گرفته می‌شه و سایر اختلالات همراه ازجمله افسردگی و اضطراب بررسی می‌شه. خبر خوب اینکه اکثر این افراد درمان می‌شوند.

پرخوری عصبی

روش‌های درمان پرخوری عصبی

روش‌های درمان پرخوری عصبی شامل درمان‌های روان‌درمانی، دارو درمانی یا هردو است.

یکی از رویکردهای خوب روان‌درمانی در این اختلال درمان شناختی رفتاری یا همان CBT است و در این درمان به شناخت‌های معیوب افراد در مورد غذا، وزن و تصویری که از بدن دارد پرداخته می‌شود. درمان‌های روان پویشی نیز در این اختلال مؤثر هستند، روی مکانیسم‌های دفاعی روان فرد تمرکز می‌شود که ببینیم آیا در سایر قسمت‌های دیگر زندگی هم فرد مکانیسم دفاعی روان ناپخته‌ای دارد یا خیر؟

از درمان‌های دارویی نیز برای برطرف کردن اختلالات همراه و نیز پرخوری عصبی استفاده می‌شود داروهای خانواده‌ی SSRI ها بیشترین کاربرد را در این خصوص دارند که تحت نظر روان‌پزشک تجویز می‌شوند.

نویسنده : دکتر مهشید بیات (روانپزشک، عضو انجمن علمی روانپزشکان ایران)

instagram :drmahshidbayat

منبع

Kaplan & Sadock’s comprehensive Text book of Psychiatry

اشتراک گذاری:

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *