پروتئین بیف
آنچه در این مقاله میخوانید

سلام من پویا بیات هستم و در بحث مکمل‌های پروتئینی امروز می‌خوایم درباره پروتئین بیف (Beef Protein) صحبت کنیم.

آشنایی با پروتئین بیف (Beef Protein)

ما می دونیم که پروتئین گوشت گاو (گوشت قرمز یا بیف) یک عضله ساز عالیه، اما اغلب، این ماده رو به‌عنوان یک مکمل ورزشی تصور نمی‌کنیم. اشتباه نکنید! پروتئین وی و کازئین هنوز هم گزینه‌های پروتئینی فوق‌العاده‌ای هستن که می‌تونن به شما برای دستیابی به اهداف تناسب اندامتون کمک کنن، اما یک سری جزئیات جزئی وجود دارن که ممکنه شما رو به این جایگزین بسیار آنابولیک علاقه‌مند کنه.

انواع پروتئین

اول اینکه، به‌طورکلی سه نوع پروتئین وی وجود داره. کنسانتره، ایزوله و هیدرولیزات. به‌طور خلاصه، کنسانتره ها معمولاً ۸۰ ٪ پروتئین و ۲۰ ٪ چربی، به‌علاوه کربوهیدرات (شامل کلسترول و قند) هستن و متد فرآوری اون، بی‌نقص و کامل نیست ایزوله‌ها قوی‌تر هستن، معمولاً ۹۰ ٪ پروتئین دارن و هیدرولیزات، اشکال کنسانتره یا ایزوله از قبل هضم شده هستن.

از طرف دیگه، پروتئین گوشت قرمز یا بیف (BPI) یک پروتئین حیرت‌انگیز 99٪ پروتئین هست، بنابراین شما بیشتر از هر نوع وی ای با مکمل‌های BPI، پروتئین ‌به بدنتون می‌رسونید. پروتئین بیشتر عالیه و علاوه بر این، محتوای چربی و کربوهیدرات اون حذف شده. این باعث می‌شه پروتئین بیف (Beef Protein) از این لحاظ برتری داشته باشه.

انواع پروتئین

آیا پروتئین بیف (Beef Protein) در بدن حساسیت به وجود میاره؟

نسبت به وی و کازئین، گوشت گاو ضد حساسیتِ. خیلی‌ها هستن که وقتی یک قاشق وی می‌خورن، در یک یا دو ساعت بعد، حداقل یک «ناراحتی معده» کوچک رو تجربه می‌کنن. همچنین ممکنه لبنیات باعث گرفتگی بینی و سوزش روده بشن. این ممکنه برای همه صدق نکنه، اما مصرف زیاد پروتئین‌های لبنی می‌تونه افراد رو به آرومی حساس‌تر و حساسیتشون رو افزایش بده.

درحالی‌که این عوارض جانبی ممکنه جزئی به نظر برسن، اما به‌راحتی قابل اجتناب هستن، مثل استفاده از انواع ایزوله و هیدرولیزات وی؛ اما هیچ‌گونه ناراحتی موقع مصرف پروتئین ایزوله بیف (Beef Protein) پیدا نمی‌شه، چون علاوه بر اینکه بدون گلوتن و قند هست، لاکتوز هم نداره. پروتئین بیف (Beef Protein) عوارض گوارشی نداره، درعین‌حال به عضله سازی هم کمک می‌کنه.

رابطه پروتئین بیف (Beef Protein) و عضله سازی

مطالعات منتشر شده در مجلات «انجمن بین‌المللی تغذیه ورزشی» و «مجله آمریکایی تغذیه بالینی» از گوشت گاو به‌عنوان محرک قوی سیگنال دهی آنابولیک و سنتز پروتئین عضلانی حمایت می‌کنن. تحقیقات در مورد پاسخ‌های سلولی از منظر علمی ضروریِ، اما مطمئناً، ما درنهایت فقط می‌خوایم به یک سؤال پاسخ بدیم: آیا پروتئین بیف (Beef Protein) باعث عضله سازی می‌شه؟

همونطور که گفتیم، موقعی که پروتئین ایزوله بیف (Beef Protein) مورد آزمایش قرار می‌گیره، باعث عضله سازی می‌شه. در یک مطالعه بالینی مهم (۱)، مردان و زنان در سن کالج به‌طور مساوی تقسیم شدن تا یا پروتئین بیف (Beef Protein) و یا دارونمای مالتودکسترین رو در حین تمرین با تعداد پنج روز در هفته و به مدت هشت هفته دریافت کنن.

وقتی نتایج به دست اومد اون کسانی که پروتئین بیف (Beef Protein) دریافت می‌کردن در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف کرده بودن، عضله سازی بیشتری داشتن. درواقع، مصرف‌کنندگان پروتئین بیف (Beef Protein)، به‌طور متوسط ۷.۷ پوند وزن اضافه کردند، درحالی‌که گروه دارونما ۰.۷ پوند افزایش وزن داشتن.

اما یک نکته در این تحقیق تعجب‌آور بوده: یک گروه سومی هم در این مطالعه وجود داشته پروتئین وی ایزوله رو به روش مشابه با دو گروه دیگه مصرف کرده بودن. محققان دریافتن که میزان تغییر افزایش توده عضلانی و کاهش توده چربی، بااینکه از نظر آماری معنی‌دار نیست، اما برای پروتئین بیف (Beef Protein) بیشتر از وی هست.

بنابراین، ما می تونیم با اطمینان نتیجه بگیریم که دستاوردهای عضلانی حمایت شده از پروتئین ایزوله بیف (Beef Protein)، در مقایسه با پروتئین وی درست بوده. بااین‌حال، طبق یک تحقیق سیستماتیک (۲)، نشون داده شد که هیچ تفاوت میان مدت/بلند مدت (۴ هفته) بین پروتئین وی و بیف (Beef Protein) برای میزان پروتئین مصرفی روزانه یا ترکیب بدنی (توده عضلانی، توده چربی) وجود نداره و بنابراین هر دو منبع پروتئینی می‌تونن به‌طور مشابه برای افزایش توده عضلانی مؤثر باشن.

نویسنده:پویا بیات

اگر این مقاله رو دوست داشتید پیشنهاد میکنم آلبومین رو هم مطالعه کنید.

منابع

1.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28028619

2.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6628355/#!po=16.3462

اشتراک گذاری:

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *