ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine)

ال فنیل آلانین L Phenylalanine
آنچه در این مقاله میخوانید

ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine) چیست؟

ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine) یک اسید آمینه α-آمینه با فرمول C9H11NO2 است. می‌توان آن را به عنوان یک گروه بنزیل جایگزین گروه متیل آلانین یا یک گروه فنیل به‌جای هیدروژن پایانه آلانین مشاهده کرد. ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine) به دلیل ماهیت بی‌اثر و آب‌گریزی زنجیره جانبی بنزیل به عنوان خنثی و غیر قطبی طبقه‌بندی می‌شود.

از ایزومر L برای شکل‌گیری پروتئین‌های بیوشیمیایی استفاده می‌شود که توسط DNA کدگذاری شده است. این اسید آمینه در مواد غذایی یافت می‌شود و از آن برای تولید پروتئین‌ها و ساخت برخی مولکول‌های مهم در انتقال سیگنال‌های داخل بدن استفاده می‌شود. از آنجا که بدن به تنهایی قادر به تولید ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine) کافی نیست این اسید آمینه جزو اسیدهای آمینه ضروری محسوب می‌شود که باید از طریق رژیم غذایی تأمین شود.

ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine) پیشرو تیروزین، انتقال ‌دهنده‌های عصبی مونوآمین دوپامین، نوراپی نفرین (نورآدرنالین) و اپی نفرین (آدرنالین) و ملانین رنگ‌دانه پوست است. کدگذاری شده توسط کدون UUU و UUC. ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine) به‌طور طبیعی در شیر مادر پستانداران یافت می‌شود. این ماده پیش ساز مستقیم فنیل اتیلین عصبی، یک مکمل غذایی معمول است.

به عنوان یک اسید آمینه ضروری، فنیل آلانین de novo در انسان و حیوانات دیگر ساخته نمی‌شود که باید پروتئین‌های حاوی ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine) مصرف کنند. ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine) یک اسید آمینه ضروری است که باید آن را از غذا به دست آوریم زیرا بدن قادر به ساخت آن نیست.

در افراد سالم، این اسید آمینه تبدیل به تیروزین می‌شود. (تیروزین برای ساختن هورمون‌هایی چون نوراپی نفرین و اپی نفرین لازم است) بزرگ‌سالان ۹۰ درصد فنیل آلانین و بچه‌ها ۴۰ درصد آن را تبدیل به تیروزین می‌کنند.

منابع غذایی حاوی ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine)

  • منابع خوب این اسید آمینه شامل تخم‌مرغ، مرغ، جگر، گوشت گاو، شیر و سویا است.
  • یکی دیگر از منابع رایج، هر چیزی که شیرین‌کننده مصنوعی آسپارتام است، مانند نوشیدنی‌های رژیمی، غذاهای رژیمی و داروها، شیرین شده است. متابولیسم آسپارتام ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine) را به عنوان یکی از متابولیت‌های این ترکیب تولید می‌کند.

روش مصرفی ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine)

هیئت غذا و تغذیه (FNB) مؤسسه پزشکی ایالات‌متحده کمک‌های غذایی توصیه شده (RDA) را برای اسیدهای آمینه ضروری در سال 2002 تعیین کرده است. برای ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine) به‌علاوه تیروزین، برای بزرگ‌سالان 19 سال و بالاتر، 33 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن در روز.

ال فنیل آلانین

کاربرد ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine)

  • در درمان درد، افسردگی، مولتیپل اسکلروزیز، بیماری پارکینسون، روماتیسم مفصلی، آرتروز و حتی سرطان مفید است.
  • از آن در ساخت محصولات غذایی و نوشیدنی استفاده می‌شود و به عنوان مکمل غذایی برای اثرات ضد درد و ضدافسردگی مشهور آن به فروش می‌رسد.
  • در درمان ویتیلیگو یا پیسی مفید هست.
  • ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine) با استفاده از باکتری Escherichia coli که به‌طور طبیعی اسیدهای آمینه معطر مانند فنیل آلانین تولید می‌کند، برای مقاصد پزشکی، خوراک و مواد مغذی مانند آسپارتام در مقادیر زیادی تولید می‌شود.
  • مقدار ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine) تولید شده توسط بازرگانی توسط مهندسی ژنتیک E. coli افزایش یافته است، ازجمله با تغییر پروموترهای نظارتی یا تقویت تعداد ژن‌های کنترل‌کننده آنزیم‌های مسئول سنتز اسید آمینه.

عوارض مصرف ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine)

  • اضطراب، سردرد و فشارخون بالا از عوارض جانبی است.
  • افراد مبتلا به PKU و زنان حامله یا شیرده از مکمل‌های ال فنیل آلانین (L-Phenylalanine) نباید استفاده کنند.
  • ال-دوپا با فنیل آلانین بر سر جذب رقابت می‌کند و بنابراین این دو هم‌زمان باهم نباید استفاده شوند.
  • اطلاعات در مورد استفاده از «آسپارتام» در دوران حاملگی کم است. قبل از استفاده از این شیرین‌کننده مصنوعی با پزشک مشورت کنید.
  • مصرف روزانه بیش از ۵ گرم در روز باعث مسمومیت می‌شود.
  • مصرف این اسید آمینه برای افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی فنیل کتونوری خطرناک است.

 

اگر این مقاله رو دوست داشتید پیشنهاد میکنم آمینواسیدهای ضروری رو هم مطالعه کنید.

اشتراک گذاری:

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *