پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت

پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت
آنچه در این آموزش می‌خوانید

آموزش حرکت پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت (Standing Barbell Behind The Neck Press)

  • عضله اصلی حرکت: سرشانه (دلتوئید)
  • عضلات کمکی: ذوزنقه – ساعد – سه سر بازویی(پشت بازو)
  • مکانیک: چندمفصلی
  • کد تمرین: حرکت ۱۶۴
  • نام دیگر حرکت: پرس پشت گردن ایستاده هالتر

نکات و خطا های حرکت پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت

  1. انجام نادرست این حرکت می‌تواند منجر به بروز آسیب‌های جدی شود.
  2. توجه داشته باشید که در حین بالا بردن و پایین آوردن هالتر، پشت شما باید کاملاً صاف باشد.
  3. هالتر را بیش از حد پایین نیاورید و از وزنه های سبک استفاده کنید.

حالت شروع و نحوه اجرا

  • برای شروع حرکت پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت ، در ابتدا میله را در محلی قرار دهید.
  • زمانی که ارتفاع مناسب را تعیین کرده و وزنه‌ها را بر روی میله قراردادید، در زیر آن قرار گرفته و پشت سرشانه‌ های خود (اندکی پایین‌تر از گردن) را در مقابل آن قرار دهید.
  • با استفاده از هر دو دست میله را گرفته و آن را از روی دستگاه بلند کنید.
  • در ابتدا از قدرت پاهای خود کمک گرفته و هم‌زمان نیم‌تنه خود را صاف کنید.
  • از دستگاه فاصله گرفته و پاهای خود را به‌ اندازه عرض شانه بازکنید.
  • انگشتان پا باید اندکی به سمت بیرون باشند. پشت شما باید در حین انجام این حرکت صاف باشد. (این حالت آغازین حرکت است)
  • دستان خود را باز کرده و هالتر را به بالای سر خود ببرید.
  • به مدت یک ثانیه در این حالت باقی‌مانده و سپس هالتر را به حالت آغازین بازگردانید.

نحوه صحیح تنفس در حرکت پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت

وقتی هالتر را بالا میبرید نفس خود را آزاد کنید (بازدم) و وقتی هالتر را پایین می آورید نفس بکشید (دم).

.

کدام عضلات در تمرین پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت تقویت می‌شوند؟

  1. عضلات سر شانه
  2. عضلات پشت بازو
  3. عضلات ذوزنقه
  4. عضلات ساعد
  5. عضلات مرکزی
  6. عضلات دنده‌ای
  7. مچ دست
  8. آرنج

پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت

اگر این آموزش براتون مفید بوده پیشنهاد میکنم آموزش حرکت پوش پرس سرشانه با هالتر را هم بخوانید.

.

توضیحات تکمیلی عضلات سرشانه

از عوامل مهم خوش استایل بودن و زیبایی بدن(بخصوص در آقایان)، داشتن سرشانه های حجیم و عضلات قوی و خوش فرم می‌باشد. به همین دلیل اکثر افراد با هدف داشتن شانه هایی پهن و زیبا، بدنسازی و برنامه تمرینات عضلات سرشانه (پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت) را شروع می‌کنند.

هر فرد برای فرم‌دهی به عضلات سرشانه خود باید هدف و برنامه بدنسازی (پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت) مشخصی داشته باشد. تعداد تکرارها، سنگینی وزنه و حتی استراحت بین ست ها، عواملی هستند که باید در تمرینات رعایت شوند.

آناتومی عضلات سرشانه

شانه ها از سه گروه عضلانی به نام دلتوئید تشکیل شده اند. این سه بخش شامل:

  • سر قدامی – Anterior head (جلویی)
  • سر میانی – Lateral head (وسطی)
  • سر خلفی – Posterior head (کناری)

آنانومی عضلات سرشانه

عضلات دلتوئید ، گروه های عضلانی دیگر مانند عضلات سینه، لت و جلوبازو ها را ثابت نگه می‌دارند. برای داشتن تغییرات خوب باید هر سه سر عضله شانه تمرین داده شوند. اغلب اوقات، دلتوئید خلفی و میانی نیاز به تمرین بیشتری دارند.

وظایف هر یک از دلتوئید ها

دلتوئید قدامی با کشیدن بازو به داخل مفصل شانه را به صورت داخلی می‌چرخاند یا خم می‌کند. این خم شدن و چرخشِ داخلی باعث می‌شود بازو به جلو حرکت کند. این عمل را می‌توان در انواع وظایف کاربردی مشاهده کرد و کاملاً لازمه‌ی حرکت اندام فوقانی بدن است.

دلتوئید جانبی مفصل شانه را به صورت جانبی می‌چرخاند و بازو را به سمت خارج حرکت می‌دهد، که به آن ابداکشن گفته می‌شود. این امر هنگام راه رفتن و انجام بسیاری از کارهای دیگر در یک سطح جانبی مهم است.

دلتوئید خلفی مفصل، شانه را به‌صورت بیرونی می‌چرخاند که بازو را به عقب و خارج حرکت می‌دهد. این حرکت اغلب هنگام لباس پوشیدن، به عقب یا جلو پرتاب توپ مشاهده می‌شود.

ضعف عضلات سرشانه

درد شانه هم افراد جوان و هم افراد مسن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. دلیل صدمه دیدن شانه، انعطاف پذیر و ناپایدار بودن این عضله می‌باشد و اکثر این آسیب ها مربوط به عضلات، رباط‌ها و تاندون شانه می‌باشد.

ضعف عضلات سرشانه

دلایل آسیب‌دیدگی شانه

افراد مسن و افرادی که شغلشان شامل حرکت یا بلند کردن وسیله‌ای در بالای سر خود هستند و هم‌چنین ورزشکاران در معرض آسیب‌های عضلات شانه هستند. این آسیب ها می‌تواند به دلایل زیر باشد:

  1. پوکی استخوان
  2. وضعیت بد بدن به خصوص هنگام کار با تلفن همراه یا رایانه
  3. ضرب‌دیدگی مانند زمین خوردن، وارد شدن ضربه به شانه، یا تصادف در رانندگی
  4. ورزش‌هایی که نیاز به استفاده مکرر از سر شانه دارند، مانند: بیسبال، شنا، تنیس، والیبال، گلف

نکته: درد ناگهانی شانه بخصوص در قسمت چپ بدن می‌تواند نشانه حمله قلبی بوده و نیاز به مراقبت های فوری پزشکی دارد.

تاثیرات تقویت عضلات سرشانه

برای داشتن هر گونه تحرکی از عضلات سرشانه استفاده می‌شود پس تقویت (پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت) و رسیدگی به این عضلات فقط مختض به ورزشکاران نیست.

  • کمک به انجام کارهای روزانه: قوی‌شدن عضلات، تحرک بازو را برایتان آسان می‌کند، چه بخواهید هندبال بازی کنید، یک چمدان را از روی زمین بلند کنید یا تمرینات جلوبازو و پشت بازو بزنید، به هر حال باید سرشانه قوی داشته باشید. تقریباً هر حرکتی که شما انجام می‌دهید، تا حدی عضلات سرشانه را هم درگیر می‌کند. بنابراین تقویت این عضلات باعث می‌شود بتوانید وزنه‌های سنگین‌تری را برای تمرینات مختلف بزنید. همچنین در زندگی راحت‌تر و آسوده‌تر باشید.
  • پیشگیری از آسیب: اگر سرشانه‌های شما ضعیف است، حتی اگر به‌خوبی و کامل تمرینات سینه‌ای و پشت را انجام می‌دهید، بازهم در معرض آسیب و مصدومیت از این ناحیه هستید. این آسیب‌ها می‌تواند شامل صدمات جدی مثل دررفتگی و پیچ خوردگی مفصل شانه، التهاب تاندون، پارگی عضلات و یا آرتروز شانه باشد یا گاهی فقط دردهای مزمن در این ناحیه ایجاد کند. اگر عضلات سرشانه شما بسیار ضعیف است، حتی ممکن است هنگام باز کردن کشوی کمد به خودتان آسیب برسانید.
  • عامل اعتمادبه‌نفس: هر مجله بدنسازی را باز کنید، هر پیج زیبایی اندام را ببینید یک وجه اشتراک بین تمام مردان وجود دارد؛ آن هم سرشانه‌های قوی و جذاب است. بله این عضلات تاثیر زیادی بر جذابیت و زیبایی اندام دارند.

تاثیرات تقویت عضلات سرشانه

بدنسازان تمرینات شانه (پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت) خود را جدی می‌گیرند؛ زیرا می‌دانند که این ماهیچه‌ها نقش مهمی در ظاهر آنها دارند و داشتن ظاهر مطلوب در افزایش اعتمادبه‌نفس موثر است.

راه های تقویت عضله سرشانه

افزایش قدرت عضلات سرشانه در بدنسازی

عضلات سرشانه نسبت به عضلات بزرگ نظیر عضلات پشت، سینه و چهار سر عضلات کوچک تری محسوب میشوند. اما با این حال باز هم باید میزان قدرت آنها را تا جای ممکن افزایش دهید. حرکات (پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت) قدرت محور نظیر پوش پرس را بیشتر مد نظر قرار دهید، زیرا در این حرکت شما با کمک عضلات پشت و قدرت پایین تنه خود میتوانید وزنه‌های کمی‌ سنگین تری (پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت) را جابجا کنید.

به دنبال ایجاد ناتوانی در عضلات سرشانه باشید

  1. تکرارهای ناقص: در این تکنیک شما تکرارها را تا ناتوانی انجام داده، سپس بعد از آن باید سعی‌ کنید در دامنه حرکتی‌ کوتاه تری چند تکرار دیگر را نیز انجام دهید، چیزی بین نصف یا یک چهارم دامنه حرکتی‌ کامل.
  2. تکرارهای اجباری: در این تکنیک هنگامی که شما به ناتوانی ابتدایی رسیدید از حریف تمرینیتان بخواهید به شما کمک کرده تا بتوانید ۲-۳ تکرار بیشتر را با همان وزنه مشابه انجام دهید.
  3. تاکید روی بخش منفی‌ حرکت: در این تکنیک حریف تمرینی شما باید در قسمت مثبت حرکت در هر تکرار به شما کمک کند و سپس باید قسمت منفی‌ حرکت را کاملا آرام و کنترل شده انجام دهید.

جمع بندی

استفاده از یک برنامه سرشانه حجمی (پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت) برای داشتن عضلاتِ سرشانه حجمی و قوی، علاوه‌بر این‌که در زیبایی و جذابیت اندام موثر است، در انجام امور روزانه و بهبود عملکردتان هم به کار می‌آید. متاسفانه این عضلات، زیاد در معرض آسیب هستند. بنابراین بهتر است که مراقب‌شان باشیم و تقویت‌شان (پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت) کنیم.

همراهان عزیز, لطفا سوالات و نظرات خود را در مورد پرس سرشانه با هالتر ایستاده از پشت برای ما در قسمت کامنت بنویسید.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *