پرس زیر سینه با کش ایستاده

پرس زیر سینه با کش ایستاده
آنچه در این آموزش می‌خوانید

آموزش حرکت پرس زیر سینه با کش ایستاده (Band Low Chest Press)

  • عضله اصلی حرکت: سینه
  • عضلات کمکی: سرشانه (دلتوئید) – سه سر بازویی(پشت بازو)
  • مکانیک: تک مفصلی
  • کد تمرین: حرکت ۴۳۳
  • نام دیگر حرکت: قفسه بالاسینه سیم کش روی توپ تمرینی

نکات و خطا های حرکت پرس زیر سینه با کش ایستاده

  1. حین اجرای حرکت مچ دست ثابت بوده و خم نشود.
  2. گردن و ستون فقرات باید هم راستا باشند.
  3. حرکت پرس زیر سینه با کش ایستاده را آهسته و کنترل شده انجام دهید.

حالت شروع و نحوه اجرا

  • برای شروع حرکت پرس زیر سینه با کش ایستاده , یک کش را روی یک تکیه گاه یا ستون در ارتفاعی بالا تر از سر خود تنظیم کرده و محکم در آن نقطه فیکس کنید.
  • یک یا هر دو پا را در برابر ستون قرار داده و هر دو سر کش را با دستان خود بگیرید. (جایگاه خود را تنظیم کنید تا پایداری بهتری داشته باشید)
  • در این مرحله به آرنج خود همانند تصویر زاویه دهید، کف دست خود را به سمت پایین قرار دهید. این حالت آغازین حرکت خواهد بود.
  • سایر قسمت‌‌های بدن را صاف نگه‌داشته و دست را به سمت جلوی سینه ببرید.
  • سپس کمی مکث کرده و به حالت آغازین بازگردید.

نحوه صحیح تنفس در حرکت پرس زیر سینه با کش ایستاده

هنگام کشیدن کش به سمت جلو، نفس خود را آزاد کنید (بازدم) و هنگام بازگشت به حالت اول، نفس بکشید (دم).

دامنه منفی (انقباض اکسنتریک)

در این حرکت وقتی دست‌ها‌ را از هم باز می‌کنید و به سمت عقب می‌کشید و در عضلات سینه کشش ایجاد می‌شود، دامنه منفی حرکت یا انقباض برون گرا را اجرا می‌کنید.

دامنه مثبت (انقباض کانسنتریک)

در این حرکت وقتی دست‌ها را به سمت جلو می‌کشید و کش را از جلو به هم نزدیک می‌کنید، دامنه مثبت یا انقباض درون گرا را اجرا می‌کنید.

.

اگر این آموزش براتون مفید بوده پیشنهاد میکنم آموزش حرکت پرس سینه تک دست ایستاده با کش را هم بخوانید.

.

توضیحات تکمیلی عضله سینه

اصلی ترین عضله سینه، عضله سینه‌ای بزرگ می‌باشد. کارکرد اصلی این عضله، حرکت دادن دست ها می‌باشد و تمرین دادن این عضله با حرکات مناسب (پرس زیر سینه با کش ایستاده) بسیار ضروری می‌باشد. فیبرهای عضله سینه برخلاف عضلات دیگر در یک جهت نبوده و در جهت‌های متفاوتی کشیده شده. عضله سینه با دو سر مجزا به استخوان وصل شده است :

  • سر استرنوکوستال (Sternocostal head) که جناغ را به قسمت بالایی بازو‌ وصل می‌کند.
  • سر کلاویکولار (Clavicular head) که ترقوه را به قسمت بالایی بازو متصل می‌کند.

عضله سینه

سر اکترنوکوستال سینه با حرکات ورزشی (حرکت پرس زیر سینه با کش ایستاده) روی سطح تخت یا شیبدار پرس سینه درگیر شده و حرکاتی مثل پرس سینه دست برعکس، که در آندست را بالا آورده و از سینه دور می‌کنید، بیشتر سر کلاویکر (سر کوچک) را درگیر می‌کند.

آیا پرس زیر سینه با کش ایستاده به شکل دهی عضلات کمک میکند؟

پرس زیر سینه با کش ایستاده ، یک تمرین تک مفصلی با فشار مناسب به عضلات سینه میباشد که در شکل دهی به عضلات زیر سینه تاثیر مثبتی دارد. افرادی که کار با وزنه برایشان دشوار است و یا به دلایلی نمیتوانند از وزنه استفاده کنند، این حرکت برایشان گزینه خوبی است.

هدف از انجام دادن حرکت پرس زیر سینه با کش ایستاده چیست؟

  • کشش و فشار مناسب عضلات
  • افزایش اندازه ماهیچه های زیر سینه
  • استوار سازی قفسه سینه
  • کمک به منعطف شدن بالا تنه
  • بالا بردن قدرت بدنی
  • بهبود کارکرد قلب و عروق
  • فزایش توازن بازوها و شانه ها

پرس زیر سینه با کش ایستاده چه عضلاتی را درگیر میکند؟

  1. عضلات سینه ای بزرگ
  2. عضلات زیر سینه
  3. پشت بازو
  4. جلوی سر شانه
  5. جلو بازو
  6. ساعد
  7. شکم
  8. ذوزنقه ای

پرس زیر سینه با کش ایستاده جزو تمرینات خانگی محسوب میشود؟

پرس زیر سینه با کش ایستاده ، در خانه قابل اجرا میباشد و میتوانید در هر زمانی آن را انجام داده و به بالا رفتن سوخت و ساز بدن کمک کنید.

پارگی عضله سینه ای

پارگی عضله پکتورال اولین بار در سال ۱۸۸۲ گزارش شد، علت آن نیروی شدید وارده به عضله در وضعیتی که حداکثر کشش می‌باشد، معرفی شده است. شایع‌ترین مکانیسم پارگی عضله پکتورال، حرکت پرس سینه با هالتر است. معمولا درست در هنگام تغییر جهت حرکت از پایین آوردن به سمت بالا آوردن، یعنی در فاز تبدیل انقباض اکسنتریک (Eccentric) به کنسنتریک (concentric) در یک عضله خسته، این اتفاق می‌افتد. امروزه با افزایش محبوبیت ورزش‌هایی مثل بدنسازی و پاورلیفتینگ، تعداد گزارش‌های پارگی نیز افزایش یافته ولی همچنان در بین خانم‌ها گزارشی از پارگی عضله پکتورال داده نشده است. شیوع پارگی این عضله، خصوصاً در افرادی که از استریید‌های آنابولیک استفاده می‌کنند، بسیار بالاتر است.

پارگی عضله بسیار دردناک بوده و بلافاصله با تورم شدید در ناحیه سینه همراه است که بعد از ۲۴ ساعت با یک کبودی وسیع همراه می‌شود. در حرکت پرس سینه، همواره شانس این پارگی وجود دارد؛ خصوصاً در دو گروه، یکی افراد تازه‌کار و دیگری قهرمانانی که وزنه‌های خیلی سنگین را امتحان می‌کنند (گاهی تا ۲۲۰ کیلو گرم). به همین دلیل در طی انجام آن همواره شخص دیگری باید مراقب عدم سقوط هالتر، در صورت بروز پارگی و جلوگیری از شکستگی استخوان جناغ سینه باشد.

درمان پارگی عضله پکتورال

در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اولیه پارگی عضله سینه ای، بی‌حرکتی در آویز گردنی و استفاده از کمپرس یخ جهت کاهش تورم و خون‌ریزی حاصله توصیه می‌شود. استفاده از ضد دردهای قوی در طی این مدت ضروری است. بعد از این دوره و در طی هفته اول، بیمار باید تحت درمان جراحی قرار بگیرد. در صورت عدم درمان جراحی، قدرت بازو شدیداً تحت تاثیر قرار می‌گیرد؛ بعلاوه بر شکل ظاهری قفسه سینه هم به شدت تاثیر می‌گذارد.

تمرین عضله سینه

نکته ای که باید توجه داشت این است که جراحی باید توسط جراح ارتوپد آگاه به این آسیب صورت بگیرد. این جراحی باید حداکثر ظرف ۲ هفته اول بعد از آسیب باشد؛ چرا که بعد از آن عمل جراحی بسیار سخت‌تر می‌شود، همچنین نتایج درمان نیز رو به افول خواهد رفت.

در شرایط ایده آل، بعد از جراحی قدرت عضله به ۸۰ تا ۹۰ درصد سمت مقابل می‌رسد و همواره مقداری غیرقرینگی باقی خواهد بود.هر چه فاصله آسیب و جراحی بیشتر باشد، این عدم تقارن و کاهش قدرت نیز زیاد می‌شود (نکته‌ای که حتماً باید به ورزشکار زیبایی اندام گفته شود). با این وجود قهرمانان بزرگی در رشته پرورش اندام در دنیا توانسته‌اند بعد از این آسیب به عناوین قهرمانی متعدد دیگری دست یابند.

نکته : بهترین کار برای مبتدی‌ها، تمرکز روی حرکات (پرس زیر سینه با کش ایستاده) و الگوهای صحیح حرکتی است. برای رسیدن به این خواسته نباید سراغ وزنه‌های سنگین بروید، بلکه باید تمرینات خود را با وزنه‌های سبک شروع کنید.

استفاده از دستگاه‌ها نیز می‌تواند به آموزش نحوه صحیح حرکات شما کمک زیادی کند تا کنترل بیشتری روی وزنه‌ها داشته باشید. بعد از این‌که کاملاً با حرکات آشنا شدید، می‌توانید به سراغ وزنه‌های آزاد مثل دمبل و هالتر بروید.

نتیجه گیری

عضله سینه نقش بسیاری در زیبایی بالا تنه شما دارد. تقویت تمامی نقاط این عضله باید در برنامه (پرس زیر سینه با کش ایستاده) شما باشد. با تمرین با وزنه‌های سنگین، تغذیه مناسب و ریکاوری می‌توانید عضله سینه خود را به خوبی رشد دهید.

.

همراهان عزیز, لطفا سوالات و نظرات خود را در مورد پرس زیر سینه با کش ایستاده برای ما در قسمت کامنت بنویسید.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *